Reglement
 

De coach van het team dient zich bij aankomst te melden bij de organisatie van het beachvolleybaltoernooi.
 

De teams dienen op de vermelde tijd op de aangewezen “beach” aanwezig te zijn. Indien een team niet tijdig op het speelveld aanwezig is, krijgt het betreffende team 2 punten mindering op de eindstand.

De tellers dienen op de vermelde tijd aanwezig te zijn op de beach van de eigen poule. In het poule-overzicht staat wanneer iemand uit het team moet tellen.

Er spelen vier teamleden op de beach. Er mag doorgedraaid worden, maar er moet altijd één dame in het veld staan. Minimale leeftijd van spelers is 14 jaar. Wanneer er door omstandigheden een speler geleend moet worden, dan mag deze niet eerder tijdens het toernooi met een ander team hebben gespeeld.

Het net hangt op recreatiehoogte.

Het eerst genoemde team begint met de opslag. De opslag mag niet worden geblokt.
Wordt de opslag wel geblokt, dan is het punt voor de partij die opgeslagen heeft.

Elk punt telt; is onafhankelijk van welk team heeft opgeslagen.

Tijdens de poule-wedstrijden mag alleen onderhands worden opgeslagen. In de kwart-, halve- en hele finale mag ook bovenhands worden opgeslagen.

Time-outs zijn niet toegestaan.

De bal mag met het hele lichaam 1 keer achter elkaar geraakt worden door een speler/speelster. De bal mag maximaal drie keer door hetzelfde team geraakt worden. Blokkering telt niet als aanraking.

Beledigen of anderszins onredelijk gedrag richting de scheidsrechter betekent uitsluiting van die persoon. Hij/zij mag niet vervangen worden. Het team speelt de rest van de wedstrijden met 3 personen verder.

Om blessures te voorkomen mogen spelers niet met de voeten onder het net door. Gebeurt dit wel, dan is het punt voor de andere partij.

De wedstrijdtijd is 15 minuten. Het begin en eind wordt door de scheidsrechter gegeven met een fluitsignaal op de aangegeven tijdstippen in het wedstrijdoverzicht. Zorg ervoor dat je met je team tijdig op de beach staat. 

Tijdens de kwart en halve finales en 3/4e plek is de wedstrijdtijd 20 min. Na 10 min. wordt van kant gewisseld. Tijdens de finale is er geen wedstrijdtijd, maar spelen we 2 sets tot 21 punten, met minimaal 2 punten verschil. Bij een eventuele 3e set wordt gespeeld tot 15 punt. Met 2 punten verschil.

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor lichamelijke en/of materiele schade. Kortom: meedoen is voor eigen risico.

In gevallen waarin het toernooireglement niet voorziet, beslist de organisatie van het beachvolleybaltoernooi.